به گزارش خبرنگار مهر، جواد اوجی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت آغاز قرارداد گازی سوئیس با بیان اینکه در حال حاضر مذاکرات صادرات گاز به سوئیس در مرحله نهایی قرار دارد، گفت: اجرایی شدن این قرارداد گازی در انتظار تعیین قیمت گاز است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود موضوع تعیین قیمت فروش گاز طبیعی به سوئیس در آینده نزدیک نهایی شود، اظهار داشت: همچنین در شرایط فعلی علاوه بر قرارداد گازی سوئیس، مذاکرات گازی با آلمان و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس جریان دارد.
به گفته معاون وزیر نفت هم اکنون مذاکرات گازی ایران با برخی از طرفهای خارجی در مراحل مختلف قراردادی همچون تعیین قیمت، تعیین حجم گاز صادراتی و بحثهای حقوقی است.
در همین حال حسین نقره کار شیرازی معاون امور بین الملل وزیر نفت اخیرا در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه از فروردین ماه سالجاری ایران برای تحویل گاز به سوئیس آماده بوده است، گفته است: در حال حاضر مذاکرات فروش گاز به EGL در دو فاز در حال نهایی شدن بوده و قصد داریم گاز خود را توسط سوئیس به اروپا منتقل کنیم.
وی با بیان اینکه برای زمان تحویل گاز به سوئیس سخت گیری نمی کنیم، اظهار کرده است: در شرایط فعلی طرف سوئیسی در حال مرتفع کردن برخی از مشکلات است.
مسعود میرکاظمی وزیر نفت در حاشیه برگزاری پانزدهیم نمایشگاه بین المللی نفت تهران یکی از مهمترین دلایل تاخیر در اجرایی شدن این قرارداد گازی را وجود بحران مالی و رکود در اقتصاد جهانی اعلام کرده و گفته بود: رکود اقتصادی مصرف گاز کشورهای اروپایی را کاهش داده است.
وی با تاکید بر اینکه سوئیس باید برای انتقال گاز ایران به اروپا با ترکیه به طور مستقیم مذاکره کند، بیان کرده بود: هم اکنون نشانه هایی از موفقیت سوئیس برای اخذ مجوز از ترکیه وجود دارد.
به گزارش مهر، قرارداد صادرات گاز ایران به سوئیس در 2 فاز امضا شده است. از این رو قرار است در فاز اول سالانه 1.5 میلیارد متر مکعب و در فاز دوم سالانه 4 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی تا سال 2012 میلادی به این کشور صادر شود.
از سوی دیگر هم اکنون مذاکرات برای نهایی کردن قرارداد عملیاتی Operation Agreement و قرارداد تخصیص Agreement Allocation در حال انجام است.
شرکت ملی صادرات گاز ایران و EGL سوئیس اسفند ماه سال 1386 قراردادی 25 ساله برای صدور گاز امضا کرده بودند که قرار بود فاز اول این قرارداد گازی تا سال 2009 میلادی و با ظرفیت انتقال روزانه 500 هزار متر مکعب گاز آغاز شود.
بر این اساس قرار بود ایران گاز مورد نیاز سوئیس را در مرز بازرگان تحویل دهد که تاکنون با گذشت نزدیک به 29 ماه این قرارداد صادرات گاز هنوز عملیاتی نشده است.
نظر شما